Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Festmenyen under er klassisk og vårlig, og med noe godt og smakfullt i glasset blir festen komplett. Heldigvis er det ikke nødvendig med alkohol for at det skal bli godt. La tipsene under inspirere deg til å velge alkoholfritt til maten. Vårt alkoholfrie sortiment er nemlig proppfullt av gode matdrikker. 

Festmeny

Velkomstdrink

1 del Everleaf forest
3 deler tonic, f.eks. Baladin Tonica al Fieno 
 
Hell Everleaf over isbiter i et glass, topp med tonic og pynt med en appelsinskive

Aperitiffen bør være lett og forfriskende, det gir oss vann i munnen og skjerper appetitten. Spritzbølgen er over oss, og med en alkoholfri bitter blandet med tonic eller musserende vin. Flott balanse mellom det bitre, det søte og det syrlige. Vi har også ferdigblandede alkoholfrie cocktails, såkalt mocktails, i butikkene. 

 

Forrett

Asparges med spekeskinke

En slik lett og vårlig forrett er godt med lett og forfriskende musserende. Vi har valgt en frisk og ikke for søt musserende vin uten alkohol.  Det er en leskende og aromatisk drikk som smaker godt til saltet i skinka. Det er et godt tips når det gjelder drikke til mat som er salt og/eller syrlig.
 

Hovedrett

Ovnsbakt laks med poteter og agurksalat

J. Gasco Lemonade gjerne blandet med en dæsj Thomas Henry Ginger Beer og tilsatt mynteblader. 
 
Laks med frisk agurksalat smaker godt med sitron. Til halvfet fisk er det godt med noe som virker rensende i munnen, og det går an å smake maten «gjennom» drikken. Syrligheten i agurksalaten passer til syrligheten i limonaden. For å forsterke det svale og urteaktige preget i agurken, smaksetter vi drikken med litt mynte. Ingefær bidrar med kontraster og dybde i aromaene. Her kan du enten smaksette med fersk ingefær, eller blande med omtrent en fjerdedel godt ingefærøl.
 
eller
 

Oksestek med sjysaus og grønnsaker

Dyre Gård Eplemost med bringebær

Oksestek med sjysaus er en ganske smaksintens rett med innkokte aromaer og umami fra sausen. Vi har valgt en limonade. Dette er en lett perlende drikk med tydelig sødme, godt med friskhet og fine, naturlige aromaer av bringebær. Friskheten er med på å stramme opp smaksbildet, og komplimenterer både kjøttet og sausen.  Dette er sommer på flaske.
 

Dessert

Pavlova med bær og krem

Pavlova er først og fremst søt med fet krem og friske bær. Da smaker det godt med både sødme og friskhet i drikken. Blomsterpreget i drikken forsterker bærpreget i desserten.
 
Har dere noe som passer til alt og alle? Bli med bort til alkoholfritthylla!