Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Tilbake

Gi barna en god feiring

Barna skal ha trygge rammer og slippe vonde opplevelser med berusede voksne på 17. mai. Husk at barna merker en forskjell hos deg lenge før du selv merker det.
17. mai jente med flagg.jpg

- Det er betenkelig at barnas store festdag er den dagen i året det er sosialt akseptert å drikke alkohol til frokost, sier Randi Hagen Eriksrud i alkovettorganisasjonen Av-og-til.  - Jeg er ekstra bekymret for nasjonaldagen i år. Siden det er mindre organisert program frykter jeg at mange vil feire hjemme, drikke mer alkohol og kanskje slippe en del av hemningene de normalt har ute blant folk.

Dropp champagne til frokost

Det er lov å ta seg et glass sprudlevann på 17. mai, men tenk på om det er lurt å åpne dagen med dette. Et glass eller to på tom mange kan lett gjøre deg mer beruset en planlagt. Vinmonopolet har gode, alkoholfrie musserende som gir den samme stemningen. En dobbelt bonus er at dere da kan drikke og skåle sammen med barna.

Vi har laget en klassisk og vårlig festmeny med drikkealternativer uten alkohol. Spør oss også gjerne om alkoholfri drikke til mat. I Vinmonopolet er vi opptatt av gode smakskombinasjoner, både med og uten alkohol.

Vi ønsker små og store en hyggelig feiring!